top of page

עקירת שן בינה כלואה

  • zilbersher
  • Sep 1, 2020
  • 2 min read

Updated: Oct 22, 2020

ניתן לשמוע לא מעט על צרות שעושות השיניים האחרונות שצומחות לנו, שיני הבינה. מיקומן הבעייתי בחלק האחורי (אחורי מאוד אפילו) של הלסת העליונה והתחתונה גורם לצמיחתן בצורה לא ישרה, אלכסונית או אפילו כמעט אופקית, וחלקן אף לא צצות בכלל, מצב הנקרא שן בינה כלואה. עקירת שן בינה או עקירת שן בינה כלואה הן הליכים מוכרים ופעמים רבות אין מנוס אלא לעקור את השן על מנת שהיא עצמה והאזור כולו לא יפגעו.



עקירת שן בינה כלואה
עקירת שן בינה כלואה


מה המצבים בהם מבצעים עקירת שן בינה?


עקירת שן בינה מתבצעת בעיקר במצבים הבאים:


· עקירת שן בינה כלואה: שן בינה כלואה היא כאמור שן שכלואה מתחת לחניכיים ואינה בוקעת. ישנם מצבים בהם שן בינה כלואה לא תיצור בעיה. במצבים אחרים לעומת זאת, היא יכולה לצמוח במנח שיגרום לנגיעה בשן הסמוכה לה ולהביא להתפתחות עששת. במצבים אחרים יכולים להצטבר סביב השן חיידקים שיביאו להתפתחות דלקת ומוגלה. במצבים חמורים יכולה להתפתח גם ציסטה.


· עקירת שן שבקעה חלקית: גם שן שבקעה חלקית וכן חצתה את קו החניכיים יכולה לגרום לבעיות. השן עלולה להיתקע בחניכיים ולגרום לדלקת בהם או להביא בשן סמוכה להתפתחות עששת. העששת יכולה להתחיל משן הבינה עצמה, להתקדם לשן הסמוכה ואף מעבר לה.


כיצד מתחילה עקירת שן בינה כלואה?

במיוחד כשמדובר על עקירת שן בינה כלואה חובה להתחיל את הטיפול בצילומים. לרוב הרופא יתחיל בצילומי רנטגן על מנת לראות את המיקום והמנח המדויקים של השן, את מיקום שורשיה ביחס לתעלות עצב או ביחס לשיניים אחרות. לא תמיד צילום רנטגן פנורמי יספיק. לעיתים יהיה גם צורך בצילום CT. כאשר התמונה ברורה מתכנן הרופא את אופן ההגעה לשן ועקירתה בצורה הממוקדת והפשוטה ביותר שניתן.


איך מתבצע הניתוח?

מכאן ההליך הוא אינדיבידואלי לכל מטופל. כיוון שהשן כלואה, יהיה צורך בקילוף רקמת חניכיים ברמה כזאת או אחרת. ככל שהשן נמצאת במנח מאתגר יותר כך יהיה צורך בקילוף יותר רקמת חניכיים ועצם. במצב כזה הניתוח יהיה בהרדמה כללית ולא מקומית. ככל שמנח השן מאתגר יותר יהיה גם צורך להוציא אותה בחלקים ולא בשלמותה. עקירת שן בינה כלואה מחייבת גם תפרים בסוף הניתוח, מה שהופך את ההתאוששות למעט ממושכת יותר.


כיצד נעשית ההתאוששות?

תופעות הלוואי של עקירת שן בינה בכלל, אך במיוחד כשזו שן כלואה, הן נפיחות, אודם, חוסר נוחות עד כדי כאבים וגם קושי בפתיחת הפה. יתכן שתהיה גם תחושה רדומה בפה ובלשון גם לאחר שהשפעת ההרדמה אמורה לחלוף. זאת בגלל קרבת שורשי שן הבינה לתעלת עצב. מיום ליום המצב ישתפר. על מנת שהצלחת הניתוח תהיה מקסימלית וללא סיבוכים חשוב לוודא שהרופא המבצע אותו הוא כירורג פה ולסת מוסמך ובעל ניסיון.

יש לכם שן בינה כלואה או שיני בינה בכלל שעושות צרות? במרפאת ד"ר זילברשר כירורג פה ולסת מומחה יטפל בכם בצורה הטובה ביותר ותעברו את ההליך בצורה הממוקדת והקלה ביותר שניתן

Comments


טופס הרשמה

077-3169231

©2020 by zilbersher. Proudly created with Wix.com

bottom of page